Nieuws


Nieuwe loopsluis bij ingang Litserstraat

Samen met Vivent heeft de Stichting Dungense Belevingstuin een nieuwe loopsluis gerealiseerd bij de ingang vanaf de Litserstraat.

Omdat er in de woningen van Vivent Donkenhof bewoners zijn die vluchtgedrag vertonen is het van groot belang dat de in- en uitgang van de belevingstuin goed en veilig is. Dagelijks worden de bezoekers van de dagbehandeling via de poort aan de Litserstraat ‘gebracht en weer opgehaald. Vivent vindt het belangrijk dat deze bewegingen zo min mogelijk zichtbaar zijn voor de bewoners van Vivent Donkenhof als ze in de tuin zijn. Deze bewegingen trekken bewoners aan tot vluchtgedrag.

Samen met Vivent hebben we een aantal mogelijkheden onderzocht die ook goed bij de belevingstuin past. Uiteindelijk is besloten om een loopsluis te creƫren met een hekwerk en tweede (code)poort. Aan de kant van de belevingstuin is voor het hekwerk een mooie groenblijvende haag gepland zodat het hekwerk niet zichtbaar is.

Zowel Vivent als de Stichting Dungense Belevingstuin zijn erg blij met het eindresultaat.