Over ons

Een tuin is meer dan er staat
De groei van vroeger
Groei die komen gaat
Wandelen in een tuin
Is dwalen in een ruim geheugen
Alles heeft herkomst
Verre plekken die herinnerd blijven
De tuin ben jij

Dungense Belevingstuin is een ontmoetingsplek voor Den Dungen

Rondom Litserborg heeft Stichting Dungense Belevingstuin in de afgelopen 4 jaar een prachtige belevingstuin gerealiseerd voor alle bewoners van Litserborg en natuurlijk ook voor alle inwoners van Den Dungen en Maaskantje. Deze belevingstuin is voor mensen met dementie om te beleven, te bewegen en te ontmoeten. Door middel van subsidies, donaties en sponsoring  van Dungenaren, Maaskantenaren en Dungense bedrijven hebben we deze prachtige tuin kunnen realiseren. In mei 2018 is de belevingstuin officieel geopend door oud-pastor C. van Beurden.

Litserborg is de centrale ontmoetingsplaats voor de inwoners van Den Dungen en Maaskantje. Het gebouw biedt onder meer mogelijkheden om te wonen, te recreëren, te ontspannen, om muziek te maken en zorg te krijgen. Daar hoort ook een tuin bij waar Dungenaren en Maaskantenaren elkaar kunnen ontmoeten in de buitenlucht. Een plek waar ruimte is voor de bewoners van Litserborg om te beleven, bewegen en ontmoeten. Stichting Dungense belevingstuin heeft dit project met heel veel liefde en zorg gerealiseerd. Wij zijn erg trots dat dit met behulp van heel veel vrijwilligers is geworden wat we ook gehoopt hadden.

Belevingsgerichte tuin

Een belevingsgerichte tuin is een omgeving die geestelijk en lichamelijk stimulerend werkt voor mensen met een vorm van dementie. De Dungense Belevingstuin is ook een plek waar bewoners van Litserborg en inwoners van Den Dungen elkaar kunnen treffen. Wij vinden het belangrijk dat mensen met een vorm van dementie blijven participeren in de Dungense samenleving. De Dungense Belevingstuin biedt bewoners met dementie de mogelijkheid om rond te kijken, te bewegen, mensen te ontmoeten en te genieten.

Onderhoud

De tuin is nu gerealiseerd en ligt er prachtig bij. Dit willen we ook graag zo houden en daar is onderhoud voor nodig. Inmiddels hebben we een fantastische groep vrijwilligers die elke week, op dinsdagochtend, deze tuin onderhouden. Er worden groenten, kruiden gekweekt en het onkruid wordt gewiet. Een heerlijk kopje koffie erbij en de tuin ziet er weer prachtig uit.