Nieuws


Samenwerking met Woonstichting JOOST.

Afgelopen maanden heeft het bestuur van Stichting Dungense Belevingstuin intensief overleg gehad met Woonstichting JOOST. Hieruit is een samenwerkingsovereenkomst tot stand gekomen om de omgeving Barbaradael en Litserborg, met name de tuin en bestrating, periodiek te gaan onderhouden.

Woonstichting JOOST. is de nieuwe eigenaar van wooncomplex Barbaradael. Onder het motto ‘beter een goede buur….. dan een verre vriend’ zijn we met elkaar in gesprek gegaan met als doel de omgeving een mooie uitstraling te geven. We zijn gestart met de renovatie van het tuingedeelte tussen de KSW woningen (Donkenhof) en wooncomplex Barbaradael.

Eind november hebben Ludo van Mil & Mirjam Essenstam de eerste werkzaamheden uitgevoerd. Belangrijk in deze fase om alles voor de winter weer netjes op orde te krijgen: het onkruid verwijderen, bloembakken winterklaar maken en de heggen en perken snoeien.

       

Alle werkzaamheden zijn in een onderhoudsplan opgenomen zodat ook op de langere termijn de omgeving netjes blijft. Er zullen maandelijks onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Deze professionele hoveniers krijgen hierbij assistentie van ons vrijwilligersteam o.l.v. Toon v.d. Hofstad.

Ons vrijwilligersteam is elke dinsdagochtend in de belevingstuin aanwezig voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden.

Mocht u interesse hebben om deel uit te maken van dit vrijwilligersteam, neem dan gerust contact op met het bestuur van de belevingstuin, bezoek onze website voor meer informatie of kom op dinsdagochtend gewoon even langs in de belevingstuin. Dan is ons team volop bezig met hun werkzaamheden. En wat niet onbelangrijk is….de koffie staat klaar!!!