Nieuws


Hekken verplaatst

image3 image2

Den Dungen, september 2014 – Er is weer een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling naar de Belevingstuin bij Vivent Litserborg. Op woensdag 24 september jl. zijn de hekken verplaatst door de ontwerpers van de tuin en de actieve inzet van tal van vrijwilligers! Hierdoor is er een gezamenlijke tuin ontstaan voor de bewoners wonend binnen de vier kleinschalige woningen en kunnen zij elkaar en mensen uit het dorp buiten makkelijker ontmoeten. Ontmoeting, participatie en beleven staan centraal in Vivent Litserborg in het hart van Den Dungen. De hulp van medewerkers van de Rabobank, een week later op de vrijwilligersdag 4 oktober was ook zeer welkom. Zij hebben ervoor gezorgd dat de plantenbakken onkruidvrij zijn gemaakt.

Met het verplaatsen van de hekken is de leefruimte voor de bewoners een stuk vergroot. Natuurlijk is hierbij ook alle aandacht voor de veiligheid van de bewoners. De toegankelijkheid van de tuin blijft voor mensen uit Den Dungen gewaarborgd tijdens alle fasen van de tuinontwikkeling.

De aanleg van de Belevingstuin Litserborg verloopt de komende twee jaar in fasen. Het project omvat een boerenerf, vijver, vuurplaats, activiteitentuin/kruidentuin, moestuin, spelen/bewegen voor jong en oud, panoramapaviljoens en een boomgaard. In de plantenbakken staan al planten en groenten die de bewoners zelf kunnen oogsten en eten. Zo komt de Belevingstuin Litserborg steeds een stapje dichterbij!

Dankzij de sponsors Jeroen Charpentier, Eric Tibosch, Floris Natuurlijke Bomen en Boomkwekerij van den Berk